360 Graden panorama foto

Bij 360 graden panoramafoto’s kun je om je heen kijken. Een 360 graden panoramafoto geeft een totaal andere beleving dan een normale foto. De panoramafoto’s die wij maken bestaan meestal uit meerdere losse foto’s. Dit geeft het beste resultaat.

We kunnen ook een 360 graden panoramafoto maken met maar 1 foto. De Ricoh Theta camera kan dit. Het nadeel daarbij is de mindere beeldkwaliteit. Maar voor eenvoudige toepassingen is de Theta heel geschikt. Ook als de foto heel snel gemaakt moet worden en er is weinig tijd bij de nabewerking is de Theta perfect.

De voorbeelden van 360 graden panoramafoto’s die je hier ziet heb ik gehost op een andere website. In principe is dit de gemakkelijkste oplossing, want deze hosting zorgt ervoor dat iedere gebruiker de panoramafoto’s kan zien. Voor onze eigen website werkt dit goed. We kunnen je adviseren hoe je op je eigen website het beste de panoramafoto’s kunt uploaden.

Een 360 graden panoramafoto gemaakt in Nijmegen, waarbij je niet helemaal op de grond onder je kunt kijken. Hiervoor kun je bij het maken van een panorama kiezen.

Deze 360 graden panoramafoto is met de Ricoh Theta camera gemaakt.