Interview in zakelijk magazine fotograferen

Onlangs werd ik gevraagd om voor een zakelijk magazine enkele foto’s te maken. Het interview/artikel zou al op korte termijn worden gepubliceerd, dus de foto’s waren snel nodig. Een snelle deadline is normaal gesproken geen probleem, en ook nu niet. 

Nadat ik alle gegevens had ontvangen van mijn opdrachtgever Reismedia belde ik direct met mijn “onderwerp” VCK Travel om een afspraak te maken. Daarna las ik waar het interview over zou gaan, en met wie (Ed Berrevoets), zodat ik me kon voorbereiden op de fotoshoot. Deze voorbereiding neem ik altijd serieus. Als er iets is waar mensen een hekel aan hebben is het dat je als fotograaf niet weet waar je voor komt.

zakelijke-interview-foto-vck-travel-picture-productions

Kennismaken en rondkijken

Op de dag zelf wilde ik natuurlijk graag op tijd komen voor de fotoshoot bij VCK Travel. Maar omdat het verkeer rond Amsterdam muurvast zat, was ik toch iets later dan gepland. Ik belde vanuit de file, gelukkig had Berrevoets de tijd.

Iets wat ik vaker doe bij een interview fotoshoot, even rustig kennismaken bij aankomst. Het heeft geen zin om direct met de camera in de aanslag binnen te komen. In dit geval gaat het om een zakelijk magazine foto, een foto bij een artikel dus. Dit betekent dat de foto direct moet laten zien waar het in het artikel om gaat. Meestal kijk ik even rond voor de beste plekjes, en ik maak ondertussen kennis met degene die op de foto mag. Ik stel mensen op hun gemak, en ik laat mensen ook meekijken op het scherm van mijn camera, zodat ze zien hoe de foto gaat worden. Vaak heb ik een idee voor een goede foto, dat overleg ik dan wel eerst.

zakelijke-interview-foto-vck-travel-picture-productions

De foto’s maken

Omdat het kantoor van VCK Travel een prachtig beeld geeft van de dagelijkse werkzaamheden heb ik een aantal foto’s van Ed Berrevoets gemaakt met collega’s op de achtergrond. Ook een aantal close-up portretfoto’s met het bedrijfslogo in de achtergrond heb ik gemaakt.

zakelijke-interview-foto-vck-travel-picture-productions

Foto’s bewerken en opsturen

Eenmaal weer in mijn studio heb ik de foto’s uitgezocht en gearchiveerd, en na overleg met de redactie van het magazine is er een aantal foto’s gekozen. Die foto’s heb ik bewerkt en digitaal verstuurd. Na een paar weken zag ik het gedrukte magazine voorbijkomen. Opdrachtgever tevreden. Snelle deadline? Opdracht geslaagd!

zakelijke-interview-foto-vck-travel-picture-productions